Social return on Investment certificaat voor Peter Houthuijzen

Tijdens de zomerborrel reikte voorzitter Jan Ummenthum het eerste Social Return on Investment certificaat uit aan een Liemerse ondernemer: Peter Houthuijzen van Welling Catering.

De Duivense horecaondernemer ontvangt deze onderscheiding, omdat hij zich via de Liemerse Uitdaging meer dan 100 uur belangeloos inzette voor diverse maatschappelijke initiatieven. Als lid van de matchgroep Duiven/Westervoort werkte hij onder andere mee aan de Vrijwilligersavond in Duiven, faciliteerde hij verschillende ontbijtbijeenkomsten, daagde hij zijn netwerk uit om lokale clubs en verenigingen te helpen en organiseerde hij de horeca tijdens het MidZomerNachtFestival de Liemers. Daarnaast maakte hij samen met Mikado en het Candea College een enorm succes van het Aanschuifdiner voor ouderen en alleenstaanden.

Jan Ummenthum: “Onze bestuursleden Axel Jansen (Jazo) en Harald Wiggers (Liemerse College) namen het initiatief voor dit Social Return on Investment certificaat. Het is een blijk van waardering voor diegenen die zich met gesloten portemonnee voor de Liemerse Uitdaging – en dus voor onze lokale gemeenschap – inzetten. We reiken dit eerste certificaat uit aan Peter Houthuijzen, omdat hij zeer breed actief is als maatschappelijk betrokken ondernemer.”

”Maatschappelijk betrokken ondernemen vind ik normaal”, zegt Peter Houthuijzen. “Het is leuk om verbindingen te leggen en je netwerk in te zetten om doelen te bereiken. Ik heb er veel plezier in, dus ik blijf het ook gewoon doen. Het is vooral ook een fantastische ervaring om contact te hebben met de mensen voor wie je iets doet. Ik ben er heel blij mee dat mijn collega-ondernemers van de Uitdaging mijn inzet op deze manier waarderen.”