Liemers Compliment

Het Liemers Compliment is een waarderingsprijs voor ondernemers, naar het oorspronkelijke idee van de Arnhemse Uitdaging, het Arnhems Compliment. Bedrijven die met concrete acties laten zien dat zij zich, naast hun commerciële doelen, ook inzetten voor de samenleving zetten wij graag in het zonnetje. Met het Liemers Compliment bedanken we deze bedrijven voor hun inzet, maar net zo belangrijk is dat hun goede voorbeeld andere bedrijven kan inspireren om zich ook in te zetten.

‘De Spannen’ ontvangen het Liemers Compliment 2023
Tijdens de zomerborrel van de Liemerse Uitdaging op het Landgoed Huis Sevenaer ontving niet één, maar een hele familie het Liemers Compliment uit handen van wethouder Stef Bijl van de gemeente Zevenaar.

Henry, Marjan en Lotte Span runnen samen meerdere bedrijven. Lotte en vader Henry zijn de aanjagers van Span Meesterschilders en Span Finishing in Beek. Moeder Marjan heeft haar vormgevingsbedrijf Het Span.nl in Zevenaar. Samen zetten zij zich al meerdere jaren in voor de Liemerse Uitdaging. De familie ondersteunt onze stichting al sinds de oprichting in 2016 als ‘vriend van’, en daarnaast is Lotte actief als matchgroeplid en ontwerpt Marjan al 7 jaar ons jaarverslag! En dan zie je ze ook nog regelmatig op de beursvloer waar ze actief matchen voor en met maatschappelijke organisaties. 

Naast de Liemerse Uitdaging zet de familie Span zich in voor de Stichting Noodverband, die in noodgevallen voor de financiering van medische hulp zorgt. Henry is zelfs één van de oprichters. Rotary Bergh, Bergh in het Zadel, de Zudrun in 2022, serviceclub Nexum de Liemers, het rijtje organisaties en evenementen waarvoor De Spannen zich inzetten is een imposante. “Niets is hen teveel en daarom ook terechte winnaars van het Liemers Compliment”, aldus Stef Bijl die de award aan de familie uitreikte.

Opvolgers van Marc Rosendahl
De Spannen volgen Marc Rosendahl van Brilliant Group uit Duiven op, die vorig jaar het Liemers Compliment ontving. Het Liemers Compliment wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de zomerborrel van de Liemerse Uitdaging. Naast een prachtige award wordt de ondernemer ook geportretteerd door dagblad De Gelderlander. 
 

Ondernemers en organisaties die in de voorgaande jaren een waarderingsprijs uit handen van de Liemerse Uitdaging ontvingen zijn: Peter Houthuijzen (2017), Jacques Kok (2018), Liemerije (2019), Sportvereniging Margriet (2019), Roel Dijkman (2021) en Marc Rosendahl (2022).

Foto’s Jacques Kok Fotografie