Liemers Compliment

Het Liemers Compliment is een waarderingsprijs voor ondernemers, naar het oorspronkelijke idee van de Arnhemse Uitdaging, het Arnhems Compliment. Bedrijven die met concrete acties laten zien dat zij zich, naast hun commerciële doelen, ook inzetten voor de samenleving zetten wij graag in het zonnetje. Met het Liemers Compliment bedanken we deze bedrijven voor hun inzet, maar net zo belangrijk is dat hun goede voorbeeld andere bedrijven kan inspireren om zich ook in te zetten.

Uitreiking in 2022
Tijdens de zomerborrel van de Liemerse Uitdaging bij het Horsterpark Duiven ontving Marc Rosendahl het Liemers Compliment uit handen van wethouder Johannes Goossen van de gemeente Duiven.

Marc Rosendahl is eigenaar van de Brilliant Group in Duiven. Samen met zijn echtgenote Ellis zet hij zich belangeloos in voor de samenleving, onder andere via de Liemerse Uitdaging. Zo is Brilliant Group al sinds de start van de Liemerse Uitdaging Vriend en ondersteuner. In het verleden stelde Rosendahl met zijn bedrijf een container met onder meer schoonmaakmiddelen, closetpapier en wegwerpservies beschikbaar. Een groot aantal Liemerse verenigingen en stichtingen profiteerde daarvan.

Ook werden rode jasjes uit de food-industrie geschonken, onder meer aan een instelling voor kinderen met een beperking. Daar worden ze nog steeds gebruikt wanneer de kinderen knutsel- en schilderactiviteiten hebben. Daarnaast levert Brilliant Group jaarlijks een bijdrage aan pakketten die worden uitgedeeld aan de minima in de Liemers, een actie die is verbonden aan de IJsbaan Duiven.

Opvolger van Roel Dijkman

Reden genoeg voor de Liemerse Uitdaging om Rosendahl het Liemers Compliment te overhandigen. “Bedrijven die met concrete acties laten zien dat zij zich, naast hun commerciële doelen, ook inzetten voor de samenleving willen wij graag in het zonnetje zetten”, aldus voorzitter Sjoerd Geurts. Rosendahl was aangenaam verrast en bedankte de aanwezigen. “Ik vind het niet meer dan normaal om je bijdrage te leveren aan de samenleving, daar word je zelf ook een blijer mens van”.

Marc Rosendahl is de opvolger van Roel Dijkman uit ’s-Heerenberg, die vorig jaar de primeur had en het allereerste Liemers Compliment ontving.

Het Liemers Compliment wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de zomerborrel van de Liemerse Uitdaging. Naast een prachtige award wordt de ondernemer ook geportretteerd door dagblad De Gelderlander. Het interview met Marc Rosendahl lees je hier.

Ondernemers en organisaties die in de voorgaande jaren een waarderingsprijs uit handen van de Liemerse Uitdaging ontvingen zijn: Peter Houthuijzen (2017), Jacques Kok (2018), Liemerije (2019), Sportvereniging Margriet (2019) en Roel Dijkman (2021).