Over ons

De Liemerse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat zorgt voor samenwerking tussen lokale maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Samen met ruim 30 lokale Uitdagingen door heel Nederland vormen we het mooiste netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers.  

Maatschappelijke organisaties hebben vaak mooie ideeën, alleen lukt het niet altijd om dit goed van de grond te krijgen. Meestal komt dit omdat er te weinig middelen, tijd of kennis aanwezig is. Wanneer dat het geval is kunnen deze organisaties een aanvraag indienen bij de Liemerse Uitdaging. Via ons netwerk van vrijwilligers uit het bedrijfsleven kunnen stichtingen, verenigingen en andere initiatieven een beroep doen op hulp van lokale bedrijven die kennis, materialen, faciliteiten of menskracht met hen willen delen. 

Mensen uit verschillende werelden brengen we samen. Dat doen we door vragen van maatschappelijke organisaties te matchen met aanbod van bedrijven, door het organiseren van ontmoetingen zoals Beursvloer de Liemers, door het aanjagen van projecten en door bedrijven te helpen bij het praktisch invullen van maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO), onderdeel van SROI.

Wij gaan voor een win-win-win resultaat waarbij verenigingen en stichtingen hun (vrijwilligers-)werk nog beter en leuker kunnen doen, Liemerse bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen laten zien én waar nieuwe verbindingen gelegd worden tussen bedrijfsleven en samenleving.