Liemerije en Sportvereniging Margriet zorgen samen voor de Match van het Jaar

Liemerije en Sportvereniging Margriet zorgen samen voor de Match van het Jaar

Op dinsdagavond 25 juni, met het kwik buiten op ruim 30 graden, werd tijdens de zomerborrel van de Liemerse Uitdaging het eerste certificaat uitgereikt voor de ‘Match van het Jaar’. Liemerije en Sportvereniging Margriet mochten samen deze onderscheiding in ontvangst nemen.

Partycentrum Plok in Didam vormde het decor voor deze uitreiking. Het certificaat werd overhandigd door Jacques Kok, meest maatschappelijk betrokken ondernemer in 2018.

Uit de 293 matches die de Liemerse Uitdaging vorig jaar tot stand heeft gebracht werden acht matches genomineerd voor deze onderscheiding. De jury, bestaande uit Henk Dekker (Lindus), Sjoerd Geurts (DLHG), Martin Som (wethouder gemeente Montferland) en Jacques Kok bepaalden de uiteindelijke winnaar.

Liemerije en SV Margriet ontvangen deze waardering vanwege hun bijdrage aan een duurzame samenleving door goederen op een verantwoorde en bewuste manier her te gebruiken. Liemerije doneert spullen – die vervangen worden of overtollig zijn – aan de Spullenbank van de Liemerse Uitdaging met als doel deze een tweede leven te geven bij een vereniging of stichting. SV Margriet kiest bewust voor hergebruik van materialen en heeft het afgelopen jaar o.a. haar kantine en vergaderruimtes van de nieuwe sporthal in kunnen richten met goederen uit de Spullenbank, waaronder ook spullen afkomstig van Liemerije. Samen dragen zij bij aan een circulaire economie.

”Ik voel me enorm vereerd met deze mooie onderscheiding. Fijn dat onze vereniging op deze manier gewaardeerd wordt”, vertelt Bert Nijenhuis, bestuursvoorzitter van de sportvereniging. Blij verrast zijn ook Zoë Berntsen en Hanneke Bach van Liemerije: “Het is mooi dat de spullen van Liemerije goed terechtkomen bij diverse lokale verenigingen en stichtingen. Weggooien is zonde, want wat de één over heeft kan een ander vaak goed gebruiken. Dat wij daar namens Liemerije iets in kunnen betekenen voelt goed.”

Jan Ummenthum, voorzitter van de Liemerse Uitdaging: “Onze matchgroepleden namen het initiatief voor de match van het jaar. Deze onderscheiding staat symbool voor het werk van de Uitdaging, namelijk het verbinden – matchen – van partijen door middel van menskracht, materialen en middelen. Het is een waardering voor diegenen die zich inzetten voor onze samenleving door samen te werken, te leven en te doen.” De match van het jaar is opvolger van het certificaat voor Social Return on Investment die in 2017 aan Peter Houthuijzen en in 2018 aan Jacques Kok werd uitgereikt.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *