Help ons mee aan tablets en laptops voor zorgcentra

Help ons mee aan tablets en laptops voor zorgcentra

Stem van Montferland 03-04-2020, door Natasja Scheerder

DIDAM – Nu alle verpleeg- en verzorgingshuizen op slot zitten en de bewoners geen bezoek meer mogen ontvangen, kunnen ze hun familie alleen nog zien via beeldbellen. Maar dan moeten er wel voldoende laptops en tablets zijn. Om de zorgcentra hierin te voorzien, is de Liemerse Uitdaging een inzamelingsactie gestart.

Vorige week vrijdag leverde Audrey Jeurissen, projectmanager bij de Liemerse Uitdaging, de eerste veertien laptops en tablets af bij Meulenvelden in Didam. “We zagen een oproep van Liemerije voorbij komen op social media net nadat bekend was geworden dat alles op slot ging”, vertelt Jeurissen. “Daarop zijn we meteen in actie gekomen.”

Inmiddels heeft ze al weer de nodige apparaten verzameld, die ze vandaag naar het woonzorgcentrum heeft gebracht. Deze worden door de ICT-afdeling van Liemerije gedesinfecteerd en klaargemaakt voor beeldbellen. “Ik heb er al weer elf gekregen”, zegt ze. “Mensen kunnen ze schenken, maar ook alleen in bruikleen geven, omdat ze hun laptopje nu toch even niet nodig hebben. De laptops en tablets worden gestickerd en voorzien van hun naam, waarna de eigenaren ze na de coronacrisis weer terugkrijgen.”

Wie nog een laptop, iPad of tablet over heeft, kan contact opnemen met Jeurissen via 06-30282871 of info@liemerseuitdaging.nl. “We kunnen nog meer gebruiken, zodat we mogelijk ook de andere zorgcentra van Liemerije kunnen voorzien. Ik kom ze ophalen, maar mensen mogen ze ook brengen. We hebben eveneens een verzamelpunt in ’s-Heerenberg, bij Studio Sommers aan het Stadsplein 6b. Jeroen Sommers bood dit spontaan aan. Het is mooi dat zoveel mensen willen helpen. Zo kunnen we er in deze crisistijd ook zijn voor onze ouderen.”

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *