Liemers Vitaal, een bijzonder initiatief voor een gezonde samenleving!

Liemers Vitaal, een bijzonder initiatief voor een gezonde samenleving!

Kom in beweging! Die oproep doen de vrienden Egon Zweers uit Duiven en voormalig Duivenaar Gerjo Schepers uit Otterlo. Het project dat ze hebben opgetuigd heet: Liemers Vitaal. Meedoen betekent automatisch dat je je inzet voor goede doelen. Inmiddels hebben ruim 250 inwoners uit De Liemers zich aangemeld.

Aan het begin van de intelligente lockdown i.v.m. COVID-19 klopte Gerjo aan bij de Liemerse Uitdaging. Hij legde het idee van Liemers Vitaal voor en was benieuwd of dit kans van slagen zou hebben in de Liemers. Amper drie maanden later staat het initiatief als een huis! Dit dankzij de daadkracht en het enthousiasme van Gerjo en Egon. Dat kunnen wij bij de Liemerse Uitdaging bijzonder waarderen en dus is het tijd om deze organisatie meer bekendheid te geven.

Liemers Vitaal heeft drie doelen: Inwoners van de Liemers vitaler maken, mensen helpen/bedanken die dit verdienen en lokale ondernemers steunen.

Voor de uitvoering van Liemers Vitaal is samenwerking gezocht met It’sMyLife. Met de It’sMyLife-app kunnen deelnemers fitcoins sparen. Elke duizend stappen of 10 minuten fietsen worden beloond met één fitcoin. De gespaarde, virtuele munten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor gezonde producten van lokale Liemerse ondernemers. Gerjo Schepers: “je kunt jezelf belonen voor het bewegen of iemand verrassen met een gezond cadeautje. Iemand die het zwaar heeft (gehad in Corona tijd), iemand met geldkrapte of iemand die eenzaam is”.

Met hulp van de provincie Gelderland zijn inmiddels verschillende acties opgezet. Bij 10 lokale ondernemers – en er wordt gewerkt aan meer – kunnen fitcoins worden ingewisseld, bijv. voor korting op sportartikelen, verse groenten en fruit, heerlijke delicatessen en een bloemetje. En dit wordt massaal gedaan, al meer dan 125 bonnen werden besteed door deelnemers. Ruim 50.000 fitcoins werden bij elkaar gefietst, gewandeld en gerend.

De komende periode willen ze ook werkgevers enthousiasmeren om hun werknemers vitaal te houden of vitaler te krijgen. Gerjo Schepers: “Hoe mooi is het dat een Liemerse onderneming het jaarlijkse sponsorbudget iets anders inzet: werknemers gaan bewegen, verdienen hiervoor fitcoins en als een target is bereikt dan wordt een maatschappelijk initiatief uit De Liemers verblijd met middelen. Liemers Vitaal helpt een smart health community opzetten voor geïnteresseerde werkgevers. Dit kan vanaf het najaar ook door leefstijltrainingen te verzorgen voor de werknemers. We zijn er klaar voor, werkgevers en maatschappelijke initiatieven, meld je bij ons!”

Meedoen begint met het downloaden van de It’sMyLife-app (https://0eqm.app.link/itsmylife). Vul als bedrijfscode in: De Liemers Vitaal (met spaties en de woorden met hoofdletters). De koppeling van de app met smartphone, stappenteller of fitbit is eenvoudig. Na het invullen van een paar vragen (de app is AVG-proof) kan het bewegen beginnen. Alle deelnemers krijgen 100 fitcoins als startbonus. Er is ook een filmpje dat je ondersteunt met het installeren zodat je een vliegende start maakt met de app: https://youtu.be/jRXv9KuO1PQ

Egon Zweers: “Met Liemers Vitaal combineren we bewegen, het ondersteunen van goede doelen en het steunen van lokale ondernemers. Zelf loop ik veel hard en ik fiets naar mijn werk in Arnhem. Dat levert behoorlijk wat fitcoins op en zo draag ik bij aan het sterker maken van de Liemers, de prachtige regio waar ik met veel plezier woon.”

Ook is Liemers Vitaal bezig dat je het initiatief kunt steunen door bij de aangesloten ondernemers bonnen of producten te kopen die in de catalogus van Liemers Vitaal worden opgenomen. Je steunt hiermee een lokale ondernemer en zorgt ervoor dat een inwoner uit de regio die geldkrapte heeft, beloond wordt voor zijn of haar stappen met gezonde producten. Hart voor Elkaar in De Liemers!

Meer informatie en aanmelden voor de nieuwsbrief kan op www.liemersvitaal.nl. Ook voor (aanvullende) ideeën, ondersteuning of een aanbod kun je contact opnemen met Egon Zweers en Gerjo Schepers.

Samen maken we de Liemers gezonder!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *