De Beursvloer zorgt voor 60 matches!

De Beursvloer zorgt voor 60 matches!

Maandag 14 november stond in het teken van de zesde editie van Beursvloer de Liemers. Enthousiaste verenigingen, betrokken gemeenten en gulle ondernemers wisten in één uur tijd zestig matches te maken met een waarde van ruim 50.000 euro.

Ook dit keer lag de organisatie in handen van de Liemerse Uitdaging in samenwerking met Caleidoz, Welcom en Mikado. Dit jaar werd gekozen voor Praktijkschool Symbion in Didam als beursvloerlocatie. De aula vormde het decor voor een sfeervolle avond.

De turners van Sportvereniging Margriet beten het spits af met een sportieve openingsact. Daarna was het de beurt aan docenten en directie van Symbion om alle aanwezigen met een korte rondleiding kennis te laten maken met hun school. Burgemeester Harry de Vries van de gemeente Montferland had de eer om met een klap op de gong de beursvloer officieel te openen.

Verenigingen en stichtingen weten zich snel te bewegen naar de aanwezige ondernemers en serviceclubs alwaar ze sparren over vraag en aanbod. Van materiaal en levensmiddelen tot communicatie, klussen, coaching en juridisch advies. En ze vinden ook gehoor. Er wordt meteen onderhandeld over een leuke tegenprestatie. Met een geslaagde afspraak, oftewel match, melden de deelnemers zich bij de aanwezige notarissen van Laarberg Notarissen Didam, die overuren draaien.
Presentator Duco Scholtanus praat de avond aaneen terwijl het handelsuur vordert. De mooiste matches komen tot stand zoals Dacon ICT die een WordPress workshop geeft aan Fietsmaatjes Montferland én aan de Actieve Didamse Dames (ADIDA) met als tegenprestatie lekkere traktaties voor de medewerkers. Rabobank Arnhem & Omstreken helpt Sportclub Groessen aan een koffiemachine in ruil voor het beschikbaar stellen van het sportveld. Vink Kunststoffen levert materialen aan Kilder Verbindt waar een klus mee geklaard kan worden in ruil voor een leuk teamuitje. En nieuwkomer op de beurs Dix Design maakt maar liefst vijf (!) matches, van flyers ontwerpen tot een brainstormsessie over PR.

Om 19.00 uur mag een leerling van Symbion met een flinke gongslag het einde van de beursvloer aankondigen. Hope XXL is nog snel een match aan het maken en ook de videospecialisten van Orange Eagle weten op de valreep nog een mooie deal te sluiten. Terwijl alle matches geteld worden wordt er gezellig nagepraat (en zelfs nog gematcht). En dan de onthulling: samen is er zestig keer gematcht met een voorlopige maatschappelijke waarde ruim 50.000,- euro.

Lees ook het artikel in de Zevenaar- Duiven en Westervoort Post

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *