Beursvloer de Liemers 2021, een terugblik

Maandag 8 november stond in het teken van Beursvloer de Liemers. Met enthousiaste verenigingen, betrokken gemeenten en gulle ondernemers werden meer dan vijftig matches gemaakt. Daarmee komt de totale maatschappelijke waarde van de vijfde editie van Beursvloer de Liemers uit op een bedrag van ruim 68.000 euro. Een fantastisch resultaat!

Audrey Jeurissen, manager van de Liemerse Uitdaging: “Samen met Caleidoz, Mikado en Welcom starten we in de zomerperiode al met de voorbereidingen voor de Beursvloer. Als de dag dan eindelijk daar is komt er altijd een soort spanning naar boven. Maar ik kijk terug op een hele mooie avond. We kunnen dit alleen maar organiseren dankzij veel vrijwilligers en natuurlijk de deelnemende bedrijven, gemeenten en organisaties. Het is altijd weer hartverwarmend wat er gebeurt als er matches ontstaan en partijen elkaar helpen. Wat ik ook veel terug hoor is dat het gewoon goed voelt als je elkaar kunt helpen. Dat is mooi om te zien. En zoals Christiaan Vos het in zijn openingswoord al aan gaf, ruilen en schenken zijn de mooiste transacties die je als mens kunt maken. Daar kan ik me volledig in vinden.”

Om 16:30 uur was het zover, de deuren van De Stek werden geopend. Dankzij een vlotte en efficiënte coronacheck door onze MDT-studenten konden de deelnemers snel naar binnen en een warm kopje soep halen. Na het openingswoord van Christiaan Vos, voorganger bij de KerkvoorNu, en burgemeester Huub Hieltjes was het de beurt aan A Sign of Friendship om de Beursvloer muzikaal in te leiden. Met een klap op de gong gingen de deelnemers ‘op jacht’ naar hun match. Altijd een leuk moment om de zaal letterlijk in beweging te zien komen. Presentator Duco Scholtanus praatte het programma aaneen en als mensen even de weg kwijt waren konden ze Duco roepen voor hulp of een beroep doen op één van onze matchmakers, makkelijk herkenbaar in hun opvallende bloesjes van Kruitwagen Kledingverhuur.

De eerste match van de avond werd gesloten tussen Laarberg Notarissen Didam en SV de Roos Duiven. Juridische ondersteuning tegenover een personeelsuitje verzorgt door de schietvereniging.

Een van de nieuwe deelnemers aan de Beursvloer was bouwbedrijf PHB de Combi. Bedrijfsleider Marcel Godschalk vond het een hele leuke ervaring en vertelde dat ze twee mooie matches hebben gemaakt. Marcel: “We gaan o.a. materiaal en een vakman ‘leveren’ om bij Kinderboerderij Rosorum Zevenaar een kippenhok te realiseren. De kinderboerderij verzorgt weer een leuke teambuildingsactiviteit voor onze medewerkers. Hoe leuk is dat!” 

Een prachtige match voor Stichting Vluchtelingenwerk Duiven-Westervoort: Gastlocatie van de avond, De Stek – KerkvoorNu, stelt haar huiskamer 3 uur per week voor 6 maanden ter beschikking voor het naaiatelier en daar bovenop kwam een geweldig aanbod van Repair Café Westervoort-Duiven die 5 naaimachines schenkt aan de vrijwilligers.

Ook voor het eerst bij de Beursvloer, Lionsclub De Liemers, met een aanbod van 80 helpende handen voor diverse activiteiten en evenementen. Daar wisten Stichting Buitenblik, Welzijnsorganisatie Welcom Montferland en de Stichting Protestantse Gemeente Westervoort wel raad mee. Zij maakten een mooie deal.

Dat een tegenprestatie ook heel ludiek kan zijn bleek uit de match van het Seniorenorkest de Liemers met JAZO Zevenaar. JAZO maakt een transportkar waarmee het drumstel van het orkest makkelijker te vervoeren is; het orkest gaat daarvoor de keuken in en bakt taarten voor het gehele bedrijf, meer dan 100 medewerkers 🙂

Terwijl de opening in volle gang was stond Angelique van der Nol van Stichting Klussen & Kringloop uit Didam op de stoep. Ze had op de deelnemerslijst gezien dat er verschillende organisaties aanwezig waren die (kerst)attenties, serviesgoed en decoratieve spullen zochten. Deze spullen had ze meegenomen en mochten op de avond meteen meegegeven worden aan de organisaties die dit goed konden gebruiken, zonder tegenprestatie. Hoe lief! Meerdere organisaties waaronder Stichting Re-Free Montferland waren hier heel erg blij mee, daar waren zij precies naar op zoek.

De tweede klap op de gong betekende het einde van het uur ‘handelen’. Het betekende ook dat het stamppotbuffet was geopend! Deelnemers vulden hun bordjes en gingen samen aan tafel, om na te praten maar ook om nog wat contacten uit te wisselen. Zelfs aan tafel ontstonden nog matches! 

Tegen 19:30 uur was het einde echt daar. De deelnemers kregen bij vertrek nog een lekkere traktatie van Stroopwafel Uniek mee naar huis. Tijd voor de organisatie om op te ruimen en terug te kijken op een geslaagde avond.

Speciale dank aan locatie De Stek en haar vrijwilligers, zij hebben alles in het werk gesteld om de Beursvloer zo goed mogelijk te laten verlopen. En onze koks, Johnny Raasing en Kees van den Brink, voor het verzorgen van de heerlijke stamppotten en soep, met alle ingrediënten gedoneerd door Fruitkwekerij de Stokhorst. Slagerij Hetterschijt in Westervoort heeft ons ook nog verrast door haar verse worst aan ons te schenken in het kader van hun 125-jarig jubileum! En niet te vergeten de werkgroep – Jacqueline ter Horst, Hans Becker, Moniek Vossebeld, Frank Godschalk en Bart Hoesté – en het team van presentatie, fotograaf, film, notarissen, MDT-jongeren en matchmakers die bij elke Beursvloer weer klaar staan om ons te helpen. 

Audrey: “Duco vroeg mij, wanneer ben je tevreden? Als ik deelnemers met een glimlach de deur uit zie lopen. Dat is gelukt, en dat houdt geen mondkapje tegen!”