Beursvloer de Liemers

Beursvloer de Liemers wordt jaarlijks samen met de welzijnsorganisaties Caleidoz, Mikado en Welcom georganiseerd. Hét evenement waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten, inspireren en helpen, met gesloten knip. 

Veel maatschappelijke organisaties zoals verenigingen, clubs en stichtingen, zetten zich met hart en ziel in voor onze lokale samenleving. Deze organisaties beschikken daarbij niet op ieder moment over voldoende middelen, expertise, menskracht, faciliteiten of netwerken om hun doelen te verwezenlijken. Daar staat tegenover dat veel bedrijven juist iets willen betekenen voor de lokale samenleving en op zoek zijn naar manieren om hun maatschappelijke imago te versterken. Elk bedrijf, groot of klein, heeft iets te bieden en kan maatschappelijk betrokken ondernemen. Expertise die in huis is, inventaris wat afgeschreven wordt, het delen van een netwerk, helpende handen bieden of materialen beschikbaar stellen, allemaal inzet waar maatschappelijke organisaties vraag naar hebben. Zij worden hier enorm mee geholpen, zonder dat er geld aan te pas hoeft te komen.

Op de Beursvloer treffen partijen elkaar. Een uur lang krijgen deelnemers (vraag & aanbod) de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en te onderhandelen. Deze vluchtige ontmoetingen kunnen leiden tot een ‘match’ waarbij de ontvangende partij ook een leuke tegenprestatie levert. Zo ontstaat een win-win situatie. 

Beursvloer 2022

Maandag 14 november stond in het teken van de zesde editie van Beursvloer de Liemers. Enthousiaste verenigingen, betrokken gemeenten en gulle ondernemers wisten in één uur tijd zestig matches te maken met een (voorlopige) waarde van ruim 50.000 euro.

Ook dit keer lag de organisatie in handen van de Liemerse Uitdaging in samenwerking met Caleidoz, Welcom en Mikado. Dit jaar werd gekozen voor Praktijkschool Symbion in Didam als beursvloerlocatie. De aula vormde het decor voor een sfeervolle avond.