120 poloshirts voor kinderschutterij

01-01-1970MatchgroepVraagGerealiseerd
Om de jeugd van Duiven actief bij de activiteiten te betrekken van Schutterij Onderling Genoegen en hen daarvoor te interesseren zullen op regelmatige basis workshopmiddagen worden georganiseerd waarin de aanwezige jeugd zelf kan ervaren hoe het voelt om bezig te zijn met schutterijactiviteiten zoals vendelzwaaien, handboogschieten, koningschieten (met luchtgeweer), en ook het deelnemen aan de georganiseerde schuttersoptocht (met exercities met houten geweertjes). Door de LHD worden daarbij workshops rond tamboer- en blaasmuziek georganiseerd. De eerste concrete workshopdag wordt georganiseerd op zaterdag 4 juli a.s. in het CCOG in Duiven. De promotie hiervoor zal binnenkort starten. De deelnemers hiervoor zullen vooral nog afkomstig zijn uit het eigen netwerk van schutterij en LHD. Het initiatief wordt daarna echter doorgetrokken naar de basisscholen in Duiven. Op dit moment al worden hiervoor de eerste contacten gelegd. Onderdeel van de workshops is een gezamenlijk optreden van de deelnemende jeugd in een kinderschutterij (met muzikale begeleiding) waarbij zij het geleerde in de workshops demonstreren voor een publiek van ouders, familie en andere belangstellenden. Zo’n kinderschutterij hoort natuurlijk enigszins “uniform” gekleed te zijn.

De vraag betreft daarom het ter beschikking stellen van 80 tot 100 poloshirts c.q. t-shirts in kindermaten (8-14 jr) en 30 poloshirts c.q. t-shirts in volwassen maten voor de aankleding van de deze kinderschutterij en de vrijwilligers die de workshops (bege)leiden.

Deze shirts worden tijdens de workshops aan de deelnemers verstrekt en worden aan het eind weer ingenomen. De bedoeling is dat zij ook bij volgende workshop-dagen voor nieuwe deelnemers gebruikt kunnen worden.

MKB Duiven Rally heeft dit mogelijk gemaakt en een cheque van EURO 950,00 overhandigd.