Over ons

De Liemerse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat zorgt voor samenwerking tussen lokale maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Samen met ruim 40 lokale Uitdagingen door heel Nederland hebben wij het mooiste netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers.  

Maatschappelijke organisaties hebben vaak mooie ideeën, alleen lukt het niet altijd om dit goed van de grond te krijgen. Meestal komt dit omdat er te weinig middelen, tijd of kennis aanwezig is. Wanneer dat het geval is kunnen deze organisaties een aanvraag indienen bij de Liemerse Uitdaging. Via ons netwerk van vrijwilligers uit het bedrijfsleven kunnen stichtingen, verenigingen en andere initiatieven een beroep doen op hulp van lokale bedrijven die kennis, materialen, faciliteiten of menskracht met hen willen delen. 

Mensen uit verschillende werelden brengen we samen. Dat doen we door vragen van maatschappelijke organisaties te matchen met aanbod van bedrijven, door het organiseren van ontmoetingen zoals Beursvloer de Liemers, door het aanjagen van projecten en door bedrijven te helpen bij het praktisch invullen van maatschappelijk betrokken ondernemen.

Wij gaan voor een win-win-win resultaat waarbij verenigingen en stichtingen hun (vrijwilligers-)werk nog beter en leuker kunnen doen, Liemerse bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen laten zien én waar nieuwe verbindingen gelegd worden tussen bedrijfsleven en samenleving.  

Rollen, groepen en taken

De Liemerse Uitdaging werkt samen met een groot aantal vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Deze maatschappelijk betrokken mensen vervullen diverse rollen en vormen samen de drijvende kracht achter onze organisatie.  

Matchgroepen

Onze matchmakers zijn mensen die het leuk vinden om zaken tot stand te brengen. Een mooie mix van ervaren ondernemers en jonge honden die beschikken over een groot en gevarieerd netwerk en bereid zijn deze open te stellen. Samen met de manager zorgen ze voor de opvolging van vragen en aanbod.

Bestuur

Aletta Laarberg – Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars
Dirk Hoogland – Woonstichting Vryleve
Harald Wiggers – Harald Wiggers Onderwijsinnovatie & Transitie
Jacqueline ter Horst – Rabobank Arnhem en Omstreken
John Aaldering – SRM Schaderisico Management
Sjoerd Geurts (voorzitter) – Geurts Media
Sylvia Verhaar – Sylvia Verhaar Management & Organisatie

Het bestuur is verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen en de missie van de Liemerse Uitdaging, het genereren van de Founders, Sponsoren en Vrienden, het bijeenbrengen van de Adviesgroep en het aansturen van de manager. Samen zetten zij zich in om van de Liemerse Uitdaging een succes te maken.

Adviesgroep

Belinda Elfrink – Gemeente Zevenaar
Bert Frölich – Kunstwerk!
Chris van de Ven – De OGtent/Hope XXL
Hans Sluiter – Gemeente Westervoort
Johannes Goossen – Gemeente Duiven
José Verlaan – Mikado Welzijn
Karlijn Hillen – Caleidoz
Léon Lucas – Candea College
Martin Som – Gemeente Montferland
Pascal van der Maas – Welcom

Het bestuur van de Liemerse Uitdaging wordt geadviseerd door een aantal deskundigen uit het maatschappelijke veld. Hun rol is gevraagd en ongevraagd adviseren welke veranderingen wenselijk zijn door maatschappelijk en/of economische ontwikkelingen.

Operationeel team

Audrey Jeurissen – Operationeel manager
Henk Heijmen – Spullenbank coördinator
Vacature – Tekstschrijver
Rachel Walraven – Website ondersteuner
Sylvia Verhaar – Management adviseur

Beursvloer werkgroep
Frank Godschalk – Caleidoz
Bart Hoesté – Mikado Welzijn
Martien ten Hoeve – Welcom 

Comité van Aanbeveling

Henk Dekker – Lindus
Jan Ummenthum – Rabobank Arnhem en Omstreken
Axel Jansen – JAZO Zevenaar

De leden van het Comité van Aanbeveling, oftewel Ambassadeurs, zetten zich in om binnen hun eigen netwerk de doelstellingen van de Liemerse Uitdaging uit te dragen.

Pin It on Pinterest

Share This