Wat is Beursvloer de Liemers (BVDL)

De maatschappelijke beursvloer is een fenomeen in heel Nederland en ruim 20 jaar geleden ontstaan in de Beurs van Berlage. Op deze beurs blijven portemonnees gesloten en gaan bedrijven, stichtingen en verenigingen elkaar helpen bij verschillende hulpvragen. Van materialen tot menskracht, kennis en advies, klusjes doen in de vorm van teambuilding, een dagje uit organiseren. U kunt het zo gek niet bedenken. Het gaat hier om ontmoeten, inspireren en samenwerken, oftewel matchen.

Deelname
Om deel te nemen aan BVDL dient u zich vooraf in te schrijven. *De inschrijving is inmiddels gesloten.

Eén uur handelen
Na een enerverende opening hebben alle deelnemers – bedrijven, scholen, gemeentes en maatschappelijke organisaties – één uur de tijd om met gesloten beurs te ‘handelen’.

Bedrijven (en soms ook organisaties) staan op BVDL met een aanbod. Hierbij valt te denken aan materialen, klussen, communicatie, opleiding en faciliteiten. Ook voor bedrijven die nog niet precies weten wat ze willen aanbieden of die juist een divers aanbod hebben is ruimte. Vrager en aanbieder verrassen elkaar hier dikwijls.

Maatschappelijke organisaties gaan in gesprek met bedrijven en proberen een geslaagde match tot stand brengen. Organisaties kunnen ook met elkaar een match maken. De aanvrager levert op haar beurt een (kleine) tegenprestatie, bijvoorbeeld een (sport)clinic, een muzikaal optreden of vermelding in een clubblad of website. Zo helpt u elkaar.

Matches vastleggen
Leidt een contact tot een gewenste samenwerking? Dan vullen de deelnemers een matchformulier in. Een notaris bekrachtigt deze matches. Goede afspraken maken over de afhandeling van de ‘deal’ is essentieel. Als de match officieel is vastgelegd krijgen beide partijen een kopie van het matchformulier per mail toegestuurd.

Einde van de beurs
Na één uur is het handelen in vraag- en aanbod ten einde. Alle matches worden geteld en de totale opbrengst wordt feestelijk bekend gemaakt. Heeft u uw match (nog) niet gevonden? Niet getreurd, veel matches komen tot stand in de aansluitende netwerkborrel waarvoor u van harte bent uitgenodigd. De Beursvloer eindigt om 18:30 uur.

Bekijk hier de spelregels van de Beursvloer in PDF

Enkele voorbeelden van Beursvloer aanvragen:
Een scoutingclub zoekt hulp (materialen en helpende handen) bij de renovatie van de sanitaire ruimtes.
Een welzijnsorganisatie kan door bezuinigingen haar cliënten geen activiteiten bieden en zoekt een andere mogelijkheid.
Een historische vereniging wil een boekje uitgeven en zoekt een tekstschrijver.
Een vereniging twijfelt of zij een stichting moeten worden en zoekt hiervoor juridisch advies.

Zien wie er mee doet? Bekijk het hier

Voor meer informatie lees ook:
Informatie voor BedrijvenInformatie voor Maatschappelijke Organisaties